Wij geloven dat technologie jouw leven kan verbeteren. Veel medewerkers hebben eenvoudige, slimme oplossingen ontdekt om nog beter aan te sluiten bij wat cliënten nodig hebben. Die oplossingen delen de medewerkers met elkaar en met jou, om te laten zien dat het ook anders kan. Bekijk de innovatieve voorbeelden hier.
Moofie: Moofie is een beweegstok, die gesproken opdrachten geeft. Er zit slechts 1 knop op waarmee je Moofie aan zet. Verder hoef je alleen maar te luisteren naar wat hij zegt. Een speelse, toegankelijke manier om te bewegen!
Gezonde mening: Bouwen aan de zorg van morgen. Dat doe je met elkaar. Dát begint bij het samenbrengen van zorginnovaties en zorgbehoeften. Slimme ideeën en vernieuwende oplossingen die mensen een beter en fijner leven geven. Wij geloven dat innovaties in de gezondheidszorg pas goed kunnen aansluiten bij de behoeftes als de mensen voor wie het bedoeld is, hebben meegedacht. Hoe wordt er gezorgd dat de innovatie aansluit bij jouw wensen of situatie. Door jullie input tijdens het gehele innovatieproces mee te nemen, neemt de kans op succesvolle innovaties toe. Om jou de kans te geven om de innovator verder te helpen met jouw mening over zijn of haar idee is er www.Gezonde Mening.nl
Meer informatie: www.gezondemening.nl. Gezondemening is te bereiken op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur op 06 14 05 24 10 of via info@gezondemening.nl.
Online sliktherapie: Mensen met slikproblemen – en speciaal de mensen bij wie een gewone sliktherapie niet goed helpt - kunnen met een online game leren slikken.
VR-bril: Op 18 locaties van Siza wordt de VR-bril met succes ingezet!
Led-lampje in de kraan: Auw! Het water uit de kraan is nog heet. Dat gebeurt wel eens. Er zijn ook mensen die niet goed de temperatuur kunnen voelen. Daarvoor is er nu een heel handig dopje. Een waterbespaarder en hitte-indicator. Gewoon bij jou in de buurt te koop.
Wekker in de kookplaat: Als je geheugen niet zo goed werkt dan is het fijn als iemand anders je helpt herinneren. Bijvoorbeeld aan het feit dat je net een pannetje soep op hebt gezet. In deze kookplaat zit een wekker ingebouwd zodat hij vanzelf weer uit gaat als je vergeet hem uit te zetten. Bij veel nieuwe elektrische/inductie kookplaten is deze functionaliteit ingebouwd.
Trello: Bij activiteitencentrum De Laar wordt gewerkt met Trello: een handig programma waarmee je bijvoorbeeld vergaderpunten kunt ordenen of het dagprogramma van cliënten kunt tonen. Bij AC De Laar is het een welkome oplossing: collega’s kunnen voortaan altijd en overal bij de informatie en cliënten zien direct wat ze die dag kunnen verwachten.
Kijk voor meer informatie op Trello.com
Autostep: Met de autostep kunnen mensen die niet in staat zijn om zelfstandig hun benen te bewegen deze toch bewegen. Daarnaast kan hij worden ingezet bij spasticiteit, langdurige passiviteit of reumatische klachten om spieren en gewrichten soepel te houden. De autostep is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Siza en Motus (CCC Engeneering). Meer informatie over de functionaliteit van de autostep kun je hier vinden. Wil je de autostep bestellen? Dan kan dat bij www.motusbeweegt.com.
BelevenisTafel: De BelevenisTafel is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek neergezet kan worden. Dankzij de BelevenisTafel worden mensen extra geprikkeld om de concentratie te verbeteren en vaardigheden te ontwikkelen. Het belangrijkste is dat mensen samenkomen en gezamenlijk activiteiten uitvoeren. Meer informatie is te vinden op: www.belevenistafel.nl
Kassasysteem: In lunchcafé De Buitenplaats van Siza gaat er nooit meer wat mis met het opnemen van de bestelling. Door een handig visueel kassasysteem weet iedereen wie er iets heeft besteld en naar welke tafel het gebracht kan worden. Geen gedoe meer met briefjes en tafelnummers. Meer informatie over het kassasysteem op www.lightspeedhq.nl
GoTalk app: Dankzij de app GoTalk kan Jonathan eindelijk communiceren en duidelijk maken wat hij wil: een wereld van verschil voor hem!
Mijn leven mijn ritme: Cliënten met ernstig meervoudige beperkingen zijn enorm gebaat bij elektronische hulpmiddelen. Cliënten zijn alerter, zitten beter in hun vel en ook de medewerker wordt er gelukkiger van.
E-health met VR-bril: Bij de Technotheek kunnen locaties innovatieve apparatuur lenen, zoals het fietslabyrint, de Wii, de Tovertafel, maar ook een virtual realitybril. Hiermee kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met technologische hulpmiddelen.
ProWise zorgt voor interactie: Spelletjes met meerdere cliënten spelen, educatieve onderwerpen zoeken, muziek maken, apps downloaden: met de interactieve Prowise kan het allemaal.
GPS Binnenveld: De ouder wordende John wil graag blijven fietsen, maar raakt wel eens de weg kwijt. Een slim gps-apparaatje biedt uitkomst.
Robot Tinybot: Opstaan, kleding aantrekken, tandenpoetsen, de was doen: een kleine robot helpt om precies de structuur aan te brengen die iemand nodig heeft.
Digitale agenda: Wist jij dat je met de digitale agenda heel eenvoudig tablet, laptop en mobiele telefoon aan elkaar kunt koppelen? Hierdoor heb je altijd inzicht en overzicht in wie wat doet, zowel voor je team als voor de cliënt!
Doof en bellen met Skype: Dinie is doof. Bellen met haar dochter was frustrerend omdat ze elkaar vaak niet begrepen, maar nu ze Facetimen op de iPad en Dinie kan liplezen is de communicatie sterk verbeterd.
Fietslabyrint Lebretweg: Zelf fietsend je weg bepalen door een stad of landschap waar ook ter wereld. Die sensatie geeft het fietslayrint en het mooie is dat cliënten hierdoor fluitend bewegen!
Robotstofzuiger: Je eigen appartement stofzuigen en meer tijd overhouden voor andere klussen: dat is het gemak van de robot stofzuiger.
Beeld en geluid op een woning: Beeld en geluid bepalen sfeer en daar zijn cliënten gevoelig voor. Door middel van sfeerbepalende maatregelen creëren we rust voor de cliënten op een woning.
IPad Betsy: Betsy is 85 en maakt heel veel gebruik van haar IPad. Ze zoekt recepten en zoekt filmpjes op van vroeger. Het geeft aan afleiding.
Zorgregiecentrale: Bij de Zorgregiecentrale wordt de veiligheid van cliënten op afstand bewaakt.
Wil je weten hoe technologie jouw leven makkelijker kan maken? Neem dan contact op met de Zorgregiecentrale, via 06-53 40 58 91 of zorgregiecentrale@siza.nl. Zij weten antwoord op jouw vragen en kunnen met je meedenken over hoe jij slimme, technologische oplossingen kunt inzetten.